Adres:
Cmentarna 57
39-200 Dębica
Wysokiej jakości bezzbożowa karma Wołowina z krylem. Bez dodatków roślin strączkowych oraz drobiu.
białka, żelaza, magnezu, potasu, witamin z grupy B.
Właściwości wołowiny oraz mięsa innych przeżuwaczy związane są m. in. z profilem kwasów tłuszczowych tłuszczu śródmięśniowego. Nienasycone kwasy tłuszczowe n-3 i n-6 są niezbędnymi składnikami pożywienia psów, ponieważ w organizmie nie ma możliwości ich syntezy. Wielonienasyconym kwasem tłuszczowym o wybitnych właściwościach jest sprzężony kwas linolowy (CLA). Kwas CLA ma szereg cennych właściwości dietetycznych. Pozytywnie wpływa także na pracę układu odpornościowego. Mięso przeżuwaczy zawiera zdecydowanie więcej CLA niż mięso zwierząt monogastrycznych. Wynika to z faktu, że CLA powstaje głównie w procesach biohydrogenacji bakteryjnej kwasu linolowego w żwaczu (najważniejszy z przedżołądków u przeżuwaczy).
kwasów tłuszczowych (NNKT), astaksantyny, witaminy A.
Kryl jest gatunkiem niewielkiego skorupiaka żyjącego w wodach wokół Antarktyki. Jest źródłem kwasów tłuszczowych NNKT oraz astaksantyny – jednego z najsilniejszych antyoksydantów. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie serca, mózgu oraz układu immunologicznego psa, ma również bardzo pozytywny wpływ na okrywę włosową. Jest niezwykle wartościowym składnikiem diety na każdym etapie życia psa.
witaminy (A, C, E), potas, sód, selen, luteinę, β-karoten.
Najistotniejszą grupą związków zawartych w owocach żurawiny są polifenole. W 1914 r. wykryto w żurawinie kwas benzoesowy, a w moczu osób spożywających jej przetwory – kwas hipurowy. Ten mały i niepozorny owoc pozytywnie wpływa na pracę układu moczowego u psów.
witaminy (A, B, C, PP), błonnik, β-karoten, kwas foliowy.
Wyróżniają się wysoką aktywnością przeciwutleniającą oraz bogatym składem polifenoli (w tym antocyjanów). Są świetnym uzupełnieniem diety psów podejmujących zwiększoną aktywność fizyczną oraz psów pracujących. Optymalizują pracę układu sercowo-naczyniowego.