
Adres:
Cmentarna 57
39-200 Dębica
PRODUKT 100% NATURALNY, BEZ DODATKU ZBÓŻ, sztucznych barwników i KONSERWANTÓW.
INDYK to najchudsze i najmniej kaloryczne mięso drobiowe. Jest lekkostrawny, a indycza pierś zawiera korzystną proporcję kwasów omega-3 w stosunku do kwasów omega-6. Oprócz tego zawiera dużo wartościowego białka, a także witamin np. B12. Dodatkowo zawiera także kawas foliowy, niacynę, potas cynk i magnez.
GĘŚ jest jednym z najbardziej kalorycznych mięs, jednak w porównaniu z innymi gatunkami mięsa posiada wyjątkowo korzystny skład tłuszczów. Zawiera dużo kwasów jedno- i wielonienasyconych, w tym omega-3 i omega-6. W porównaniu do innych gatunków drobiu: kurczaka i indyka, jest lepszym źródłem witaminy A i żelaza.
KRÓLIKA cechuje niska zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych i wysoka nienasyconych, ponadto ma mało kalorii i jest lekkostrawny.
DYNIA zawiera dużo witamin i składników mineralnych. Reguluje i wspiera pracę jelit, wspomaga układ trawienny. Działa podobnie jak prebiotyk i stymuluje wzrost pożytecznej flory bakteryjnej.
KURKUMINA (główny składnik kurkumy) również wspomaga układ trawienny i wspiera cały organizm. Należy do superfoods o naukowo udowodnionych działaniach wspierających różne funkcje organizmu.
Dodatki (na kg)
do 4 kg 150-350 g 180-300 g dorosły
5-7 kg 300-450 g 360-420 g dorosły
8-10 kg 360-560 g 480-550 g dorosły
11-20 kg 450-880 g 600-900 g 700-850 g
21-35 kg 700-1300 g 1000-1500 g 850-1400 g
36-50 kg 1000-1600 g 1500-2000 g 1500-1900 g
51-80 kg 1250-2200 g 1950-2850 g 2000-2700 g