Adres:
Cmentarna 57
39-200 Dębica
WOŁOWINA jest źródłem wysokiej jakości białka, żelaza, magnezu, potasu oraz witamin z grupy B. Właściwości wołowiny oraz mięsa innych przeżuwaczy związane są m. in. z profilem kwasów tłuszczowych tłuszczu śródmięśniowego. Nienasycone kwasy tłuszczowe n-3 i n-6 są niezbędnymi składnikami pożywienia psów, ponieważ w organizmie nie ma możliwości ich syntezy. Wielonienasyconym kwasem tłuszczowym o wybitnych właściwościach prozdrowotnych jest sprzężony kwas linolowy (CLA). Kwas CLA ma szereg cennych właściwości dietetycznych, profilaktycznych oraz stymuluje układ odpornościowy. Mięso przeżuwaczy zawiera zdecydowanie więcej CLA niż mięso zwierząt monogastrycznych. Wynika to z faktu, że CLA powstaje głównie w procesach biohydrogenacji bakteryjnej kwasu linolowego w żwaczu (najważniejszy z przedżołądków u przeżuwaczy).
DYNIA zawiera dużo witamin i składników mineralnych. Reguluje i wspiera pracę jelit, wspomaga układ trawienny. Działa podobnie jak prebiotyk i stymuluje wzrost pożytecznej flory bakteryjnej.
KURKUMINA (główny składnik kurkumy) również wspomaga układ trawienny i wspiera cały organizm. Należy do superfoods o naukowo udowodnionych działaniach wspierających różne funkcje organizmu.
Zalecaną ilość karmy podzielić na 2 lub kilka posiłki dziennie. Podana ilość karmy ma charakter orientacyjny. Rzeczywiste wymagania żywieniowe zależą od wieku, aktywności i wielkości Twojego psa. Zapewnij swojemu psu stały dostęp do świeżej wody.
Masa psa