Adres:
Cmentarna 57
39-200 Dębica
Karma nagrodzona Diamentem Zoologii – prestiżową nagrodą przyznawaną przez ekspertów branży zoologicznej, produktom najwyższej jakości.
WOŁOWINA jest źródłem wysokiej jakości białka, żelaza, magnezu, potasu oraz witamin z grupy B. Właściwości wołowiny oraz mięsa innych przeżuwaczy związane są m. in. z profilem kwasów tłuszczowych tłuszczu śródmięśniowego. Nienasycone kwasy tłuszczowe n-3 i n-6 są niezbędnymi składnikami pożywienia psów, ponieważ w organizmie nie ma możliwości ich syntezy. Wielonienasyconym kwasem tłuszczowym o wybitnych właściwościach prozdrowotnych jest sprzężony kwas linolowy (CLA). Kwas CLA ma szereg cennych właściwości dietetycznych, profilaktycznych oraz stymuluje układ odpornościowy. Mięso przeżuwaczy zawiera zdecydowanie więcej CLA niż mięso zwierząt monogastrycznych. Wynika to z faktu, że CLA powstaje głównie w procesach biohydrogenacji bakteryjnej kwasu linolowego w żwaczu (najważniejszy z przedżołądków u przeżuwaczy).
Owoce BORÓWKI wyróżniają się wysoką aktywnością przeciwutleniającą oraz bogatym składem polifenoli (w tym antocyjanów). 100 g owoców zawiera aż 585 mg polifenoli! Borówki amerykańskie są świetnym uzupełnieniem diety psów podejmujących zwiększoną aktywność fizyczną oraz psów pracujących. Ponadto, borówka wysoka jest cenna dla psów ze względu na zawartość barwników antyocyjanowych, które mają korzystny wpływ na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Podobnie jak inne związki polifenolowe, antocyjany wykazują także działanie antyoksydacyjne. Liczne badania dowodzą, że mają znacznie wyższy potencjał przeciwutleniający, niż najbardziej znane, referencyjne antyoksydanty, np. witamina E, C czy β-karoten.
Ze względu na charakter produkcji produkt może zawierać niewielkie ilości ryżu oraz mięs innych gatunków zwierząt.